O meni


Ivana.

37 godina.

Vesela, pozitivna, omiljena u društvu.

36 godina sam obožavala da izlazim, putujem, ispijam kafe i uživam u beskonačnim razgovorima sa drugaricama. Da uživam u dobroj knjizi, dvosatnom čitanju Politike od prve do poslednje strane, opuštajućem vikendu i gledanju TV-a. Odlazak na posao za mene uvek predstavljao zadovoljstvo, valjda zato što sam uvek mislila da je srećan čovek onaj koji radi ono što voli. I za to sam se večito borila.

U tu moju lepo ušuškanu priču, za kratko vreme desile su se dve velike promene. U 35-oj sam se preselila u Grčku, da nakon 7 godina zabavljanja na daljinu živim sa čovekom koga obožavam. U Srbiji sam ostavila sve ostalo - ono na čemu sam godinama radila, mukotrpno gradila, za šta sam se borila i ono što sam beskrajno volela. I znala da sve to moram opet, u novoj sredini, iz početka.

U 36-oj sam postala sam Bebina mama. Beba je, došavši u moj život, sve promenila. Priznajem, nisam baš bila neki ljubitelj „sitne dece“, kako sam uvek zvala sve mladje od 18, pa je 15 minuta igranja bilo sve što me je o toj temi interesovalo. Zato mi je dolazak bebe prilično teško pao. Sve što sam do tada radila je potpuno suprotno od onoga što radim sada. Kada sam, u momentima kada mi je bilo teško, pokušala da pronađem neka iskustva mama na Internetu, sve se uglavnom svodilo na rečenice tipa „da, zna a bude teško, ali to je najlepša stvar koja mi se desila u životu“. Ni reči o postporođajnoj depresiji i svakodnevnom plakanju, o rani koja boli, o nespavanju, o nemogućnosti da izađeš ili imaš samo svojih 5 minuta, o mužu za koga više nemaš vremena koliko bi želela...

Ovaj blog biće upravo to – pokušaću da iskreno napišem ono sa čime se realno susreće jedna mama kada beba dođe na svet i kojoj sve te promene ipak nisu lake. O malim radostima, ali i tihim patnjama i žalom za onim trenucima koje sam imala pre 36-e, u kojima sam mogla sve.

5 коментара:

 1. Dobro dosla u blog svet! Zelim ti puno uspeha u blogovanju.
  Pozdrav od mene koja je takodje iz lepe ususkane price prijatelja, putovanja, merketinga, posla ... dosla u Grcku da krene sve iz pocetka u svojoj 40-oj.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hvala Tatjana :). Mnogo mi je drago što si se javila. Saznanje da nas ima još "ludih" čini da mi nekako bude lakše :). Želim ti sve najbolje, da ti se ostvare svi snovi u ovoj lepoj zemlji!

   Избриши
 2. Draga Ivana, tvoja prica je kao iz bajke...mnoge devojke sanjaju da im se dese dve velike promene kao tebi...uzivaj u zivotu i zapamti da si ti jedna srecna zena...Veliki pozdrav Milica Beograd

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hvala Milice. Kao i u bajci, on je došao i promenio sve. A meni nije ostalo ništa drugo, nego da ga pratim :). Ne kajem se, naprotiv, srećna sam jer je to bio moj izbor. Za sada, čini se, pravi.

   Избриши
 3. Cao Ivana, blog je odličan pa rekoh da se javim za mali savjet
  kakve su sanse za inzinjera gradevine koji se zaljubio u grkinju naci posao u Patri, bilo kakav posao samo da mogu biti blizu nje :)
  Hvala puno

  ОдговориИзбриши